Waarom zou je eigenlijk écht moeten kiezen voor WordPress?

In het kort? Omdat het de oplossing is van veel problemen die inherent zijn aan het runnen van een website of blog. Hoewel het bedrijf al in 2003 tijdens de dot-com bubble werd geboren om blogs te maken en te beheren, kun je er vandaag, uiteraard, blogs mee maken, maar vooral ook om het even welk type website, inclusief bedrijfs- en e-commerce. Maar er is meer, WordPress laat je ook toe lidmaatschap-websites, sociale netwerken (echt waar!) en zelfs forums te creëren die perfect integreren met de grafische vormgeving van de site.In twee woorden: absolute veelzijdigheid!

WAT IS WORDPRESS IN HET KORT?

WordPress is een CMS (Content Management System) waarmee je je website op een zeer eenvoudige manier kunt beheren, zonder dat je iets hoeft te weten van ingewikkelde programmeertalen zoals HTML en php (hoewel een zekere basiskennis natuurlijk nooit kwaad kan). Het heeft een grafische interface die intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is; met een paar eenvoudige muisklikken kun je al pagina’s, artikelen en hele sites maken van begin tot einde.

GEBRUIKSGEMAK

WordPress werd gecreëerd met dit doel voor ogen, om de gebruiker te helpen bij het beheer van de inhoud van een website, door de creatie, wijziging en het updaten ervan te vereenvoudigen. Het is simpel om nieuwe pagina’s te maken, zoals bijvoorbeeld de Contactpagina of die saaie Algemene Voorwaarden-pagina die elke site moet hebben. Je kunt daarnaast ook een formulier invoegen om e-mails te versturen op de contact-pagina, een Google-kaart met de exacte locatie van het bedrijf toevoegen, de bedrijfsafbeelding, wat tekst schrijven en … en alles wat je maar wilt eigenlijk.

FLEXIBEL

Met WordPress kan je alles doen, het mist alleen nog de “kopje koffie zetten” functie…

Wil je een blog? WordPress helpt je bij het maken en beheren van je blog.

Wil je een website? WordPress helpt je bij het maken en beheren van je website.

Wil je een website mét een blog? WordPress helpt je bij het maken en beheren van je website met blog.

Wil jij graag een nieuwe website opstarten of is het tijd om je oude website op te frissen met nieuwe content? Dan zijn de diensten van WordPress zeker het overwegen waard. Wil je helemaal ont-zorgt worden? Vraag dan een offerte voor een “WordPress Webdesign” aan 😉.

Deel dit artikel op: