loader image

Beleef de Drentse
omgeving interactief

Elke Drenthe Hike is een combinatie van een digitale en reallife beleving. De routes hebben een thema passend bij de omgeving en door mini-documentaires, podcasts, spelletjes, etc., ontdek je de omgeving op een hele interactieve manier.

Branding

WordPress Onderhoud

Het begin

Stichting Toeristische Promotie Zuidwest Drenthe (STPZD) vroeg Spesh bij het realiseren van de branding en web-omgeving van Drenthe Hikes. Ze wilde een branding die paste bij de Drenthe huisstijl en aangeeft dat het om routes gaat. De web-omgeving moest informatief zijn en een webshop bevatten waar wandelaars hun route konden boeken en kopen. Wij beginnen met het schetsen van het logo waarna we de kleuren en visuals gingen samenstellen en maken. Voor de website hebben wij een wireframe gemaakt en deze vervolgens in WordPress met behulp Elementor Pro geïmplanteerd.

Het Drenthe Hikes logo

Het beeldmerk is gemaakt met een wandelschoen als basis. Door het speelse en ruige lettertype word er een kleine knipoog naar de Drenthe huisstijl gemaakt.

Kleurtje hier kleurtje daar

De kleuren van Drenthe Hikes zijn gebaseerd op Nederland en Drenthe. De rood is de Drenthe kleur en de blauw is een knipoog naar de Nederlandse blauw in de vlag.

De Edge

De edges zijn gebasseerd op de veeg uit de Drenthe huisstijl. Ze zijn een extra toevoeging aan de huisstijl en kunnen in alle kleuren gebruikt worden!

Website design

Gedeeltelijk informatief, gedeeltelijk een route website – de website die we voor Drenthe Hikes hebben ontworpen, is als geen ander. Gemaakt om de gebruiker in staat te stellen zijn eigen digitale wandelbelevingen samen te stellen door extra’s aan hun Hike toe te voegen. Via de ingebouwde webshop kun je eenvoudig items kopen en boeken. Op de overnachtingen pagina kun je eenvoudig zien waar je kunt verblijven in de buurt.